Home / Wingfoil handboek / Wingfoil les Nederland – Wingfoil school overzicht

Wingfoil les Nederland – Wingfoil school overzicht

Wingfoil les nemen? Bekijk het wingfoil school overzicht

Wingsurfen c.q. wingfoilen is een prachtige sport in opmars. Het is laagdrempelig. Zelfs in stedelijke gebieden kan je wingfoilen. Dus mogelijk gewoon op de plas bij jou om de hoek. Wingfoil les neem je wing een wingfoil school is een zeer waardevolle investering. Natuurlijk kan alleen aanklooien ook maar door wingfoil les of op zijn minst een wingfoil introductieles te nemen help je jezelf aan een vliegende start. Eventueel boek je een wingfoil camp en dompel je jezelf helemaal onder in de sport.

Les nemen betekent sneller veel plezier, veilig het water op en begeleiding op maat. Los van een gave ervaring krijg je ook nog aankoopadvies voor je eerste wingfoil set of kan je een wingfoil set huren na je wingsurf lessen. Daarnaast heb je er veel plezier van zodra je met je eigen wingfoil materiaal het water op gaat. Daarom dit meest complete wingfoil school Nederland overzicht.

In 30 seconden From Zero 2 Hero. We beginnen met wingfoil les en als laatste Bart Schijf in actie!

Wingfoil school overzicht

Zoals gezegd hebben we een wingfoil school overzicht voor je samengesteld met wingsurf scholen in Nederland. Een cursus wingfoilen of introductieles kan je in heel Nederland of België nemen. Of zelfs in het buitenland. Het fijnst is natuurlijk wingfoil lessen c.q. een cursus wingfoilen in je directe omgeving. Of op een van de wingfoil spots waar je later zelf wilt gaan wingfoilen. Dan leer je de wingfoil spot direct goed kennen.

Wingfoil schoolSpot
Vertigo Sports 
Website: vertigo-Sports.com
Direct contact: +31 652 470 303
Neeltje Jans
Vrouwenpolder
KiteFEEL
Website: kitefeel.nl
Direct contact: +31 637 011 364
Andijk
Medemblik
Schellinkhout
Kite- & wingsurfschool Best
Website: kitesurfschoolbest.nl
Telefoonnummer: +31 616 270 725
Kijkduin
Oostvoorne
Scheveningen
Zandmotor – Den Haag
Natural-High
Website: natural-high.nl
Telefoonnummer: +31 187 723 923
Brouwersdam
Brunotti Beachclub
Website: brunottibeachclub.com
Telefoonnummer: +31 181 820 233
Oostvoorne
Alohallo
Website: alohallo.nl
Telefoonnummer: +31 187 202 012
Brouwersdam
Windhoek
Website: windhoekkitesurfschool.nl
Telefoonnummer: +31 642 823 489
Wassenaarseslag
Foil School Nederland
Website: foilschoolnederland.nl
Telefoonnummer: +31 610 616 394
Brouwersdam
Grevelingenmeer
Ouddorp
Wingfoil Haarlem
Website: wingfoilhaarlem.nl
Telefoonnummer: +31 625 433 700
Haarlem – Mooie Nel
Soal Surf
Website: soalsurf.nl
Telefoonnummer: +31 627 215 797
Koudum
Workum
Sky High
Website: skyhigh.surf
Telefoonnummer: +31 683 172 173
Hindeloopen
Koudum
Stavoren
Workum
WingXperience
Website: wingxperience.com
Telefoonnummer: +31 616 772 611
Almere
Wingschool Aalsmeer
Website: wingschoolaalsmeer.nl
Telefoonnummer: +31 297 320 122
Aalsmeer
Scroll eventueel naar rechts voor de locaties van betreffende wingfoil school.

De lijst met wingfoil scholen voor wingfoilles is niet compleet. Waar we ze tegenkomen zoeken we contact met ze. Mocht een wingsurf school zichzelf graag toegevoegd zien, dan doen we dit graag. Aanmelden kan via contact.

Zo verloopt wingfoil les

Om te beginnen zijn er verschillende soorten wingfoil lessen. Je kunt privéles nemen of ervoor kiezen om in een groepje les te nemen. Beide opties kunnen bij bijna elke wingfoil school en hebben eigen voor- en nadelen. Groepslessen zijn over het algemeen met 3 aspirant wingfoilers tegelijk.

Beginnen met wingen bij een wingfoil school

Leren wingfoilen begint met leren wingsurfen. Zo is het! Tijdens wingfoil-lessen maak je als eerste kennis met het materiaal. Daarnaast met de principes van het wingfoilen en de veiligheidsaspecten. Dat is belangrijk omdat dit zijn eigenaardigheden kent. Denk bijvoorbeeld over het optuigen en onder controle houden van de wing. Dit is een spel op zich. Het geeft al voldoening als je de wing goed in de wind kan houden en de kracht die vrijkomt ervaart en om kan zetten in denkbeeldig wingfoilen. Daarna ga je onder begeleiding van de wingfoil-school het water op. Je leert op het water te taxiën op een wingsurf board. Daarmee ben je feitelijk al aan het wingsurfen.

Eerste meters wingfoilen

Alles onder controle? Dan gaat de foil-constructie onder het board en ga je onder begeleiding oefenen. Hoe tof is het als je binnen enkele wingsurf-les je eerste keer op de foil kan komen?!

Via het wingfoil school overzicht les nemen en daarna zelf de eerste meters wingfoilen
Na je wingfoil les zelfstandig of met een buddy aan de slag. Goed plan!

Conclusie: gun jezelf les via een wingsurf school

Zelf heb ik wat tips gehad bij een wingsurf school maar ben ik vooral zelf aan de slag gegaan. Mijn leercurve was niet zo stijl als ik had gehoopt omdat ik te snel te ambiteus wingfoil materiaal had aangeschaft. Hier moest ik van terugkomen. Het oefenen was in die periode ook even niet zo leuk meer. Maar goed, ik ben een echte waterrat met doorzettingsvermogen en kom er dus wel. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Mijn advies is dan ook om les te nemen of te beginnen met een introductieles. Je zal er veel profijt van hebben en sneller doorgroeien tot een echte wingfoiler. You can do this!