Home / Wingfoil handboek / Wingfoil shops Nederland – Compleet overzicht

Wingfoil shops Nederland – Compleet overzicht

wingfoil shops nederland

Bekijk hieronder het overzicht van alle wingfoil shops in Nederland. Het zijn er anno 2024 inmiddels 31! Wingfoil materiaal kopen kan je vast ook bij jou in de buurt en daarom dit overzicht. Vooral als je begint met wingfoilen is het belangrijk je goed te laten informeren. Nog belangrijker is wat ons betreft het nemen van een wingfoil les of in ieder geval een introductieles. Zeker als je geen watersport of windsport achtergrond hebt, is dit wat ons betreft een must. Sommige wingsurf shops bieden je de mogelijkheid om je daadwerkelijk het water op te helpen. Ze helpen je tot wingfoiler te bekronen en te besmetten met het ‘wingfoil virus’.

Bekijk ook: Overzicht scholen voor wingfoil les

Wingfoil advies in een winkel

In de winkel kan je wingfoil uitrusting bekijken en je een goed beeld vormen over het materiaal waarin je geïnteresseerd bent. Natuurlijk is het goed je online te oriënteren. Bekijk bijvoorbeeld ons wingfoil handboek waarin alle belangrijke informatie te vinden is. Ook zijn er online shops. Echter persoonlijk advies op maat van een goeroe in een winkel is het beste wat er is. Ook kan je op deze wijze instructie krijgen over het specifieke materiaal dat je aan wilt schaffen. Verder krijg je vooral zorgvuldig advies over wat voor materiaal bij jouw vaardigheidsniveau past.

Bekijk ook: Wingfoil handboek en Wingfoil veelgestelde vragen

wingfoil les
Tijdens een wingfoil introductie, -les, demodag of vóór de winkel even checken hoe de wing aanvoelt. Foto bij Surfshop Brunotti Beachclub aan het Oostvoornse meer.

Overzicht wingfoil shops in Nederland

Hieronder vind je het overzicht van alle wingfoil shops in Nederland:

Shops voor wingfoilen met passie

Zelf zijn wij met wingfoilen gestart in 2021. Door de jaren heen is onze ervaring dat shops veel passie hebben voor het wingfoilen. Zo zijn shophouders en winkelpersoneel vaak zelf ook gepassioneerde wingfoilers. Ze helpen klanten graag op weg. Bovendien komen we ze zelfs regelmatig op het water tegen.

Activiteiten wingsurf shops

Hieronder een lijst met activiteiten die door wingsurf winkels worden aangeboden:

  • wingfoil-uitrusting advies: ook voor de aankoop van een complete wingfoil set;
  • wingfoil materiaal testen: testen van wings, wingfoil boards, foils etc.;
  • reparatie wingfoil materiaal: bijvoorbeeld voor als je een gat of scheur in het doek van je wing hebt of een schroefdraad stuk is;
  • verhuur van een complete wingsurf set of wingfoil set;
  • wingfoil les of een introductie les: zowel privé als in groepen;
  • wingfoil kampen: wingfoil en wingsurf kampen voor kinderen, jongeren en complete ‘summercamps’.
Wingsurf shops Nederland overzicht

Natuurlijk biedt niet elke wingsurf shop dezefde activiteiten. Dit kan je via de hiervoor genoemde sites van de winkels zelf even bekijken. We staat hieronder nog even stil bij test- en demodagen, verhuur en zomerkampen.

Test- en demodagen

Ten slotte bieden veel wingfoil shops de mogelijk om materiaal te testen. Hoe gaaf is dat! Check je eigen lokale wingfoil winkel voor mogelijkheden, want er is vaak veel mogelijkheid voor het testen.

Wingfoil verhuur en summer camps

Een aantal wingfoil shops biedt ook de mogelijkheid voor het volgen van wingfoil les. Ook worden regelmatig wingsurf kampen voor kinderen en jongeren georganiseerd. Daarnaast kan er bij een wingsurf shop ook vaak een complete set gehuurd worden.

Dit is het complete overzicht van alle wingfoil shops in Nederland. Wanneer je een winkel in dit overzicht mist, laat het ons dan even weten.

Enjoy the ride met aan het einde Bart Schijf in actie – Volg WingfoilPro.nl ook op Youtube, Facebook en Instagram