Home / Tips / Wingfoilen Oostvoornse Meer. Bekijk de wingfoil spot tips
Wingfoilen Oostvoornse Meer

Wingfoilen Oostvoornse Meer. Bekijk de wingfoil spot tips

Zelf kom ik al jaren op het Oostvoornse Meer om te wingfoilen of om even te buurten bij de shop en wat te eten of drinken na het kitesurfen op de Maasvlakte. Eind maart was ik vroeg bij het meer om te gaan wingfoilen. Bekijk de beelden en de details van mijn wingfoil-sessie.

Bereikbaarheid en hoofdspot Oostvoornse Meer

Het Oostvoornse Meer is goed bereikbaar via de A15 of N218. Het meer ligt aan de andere kant dan het dorp Oostvoorne. De plek waar wingfoilen op het Oostvoornse Meer het meest gebeurt is de afslag bij Brunotti Beachclub. Daar ben je bijna nooit alleen en heb je horeca, verhuur, les, een winkel en zelfs mogelijkheid tot overnachten in een van de huisjes. Wingsurf-les wordt er in de zomer bijna dagelijks gegeven en hier worden wingsurfers opgeleid tot wingfoilers.

Surfshop Brunotti Beachclub aan het Oostvoornse Meer
Surfshop Brunotti Beachclub aan het Oostvoornse Meer.

Webcam Oostvoornse Meer

Brunotti Beachclub heeft een webcam waardoor je live de situatie kan bekijken op het Oostvoornse Meer. Live kijken kan via de volgende pagina op de site van Brunotti Beachclub. Altijd handig!

Wingfoil sessie kenmerken

Wingfoilen op het Oostvoornse Meer. Dit keer op een grijze dag in Maart.
Wind15 – 16 knopen
PlaatsOostvoornse Meer
Tijd op het water1:05 uur
BoardNaish Wing Foil Hover Ascend CU
Volume: 102 liter
FoilFront: Naish Ultra Jet 1650
Wingsurf wingNaish ADX: 4,5 meter
Gewicht wingfoiler85 kilo

Tips wingfoilen Oostvoornse Meer

Veel opstapplaatsen

Je kan letterlijk bij alle windrichtingen wingfoilen op het Oostvoornse Meer. Je kan dan we niet overal parkeren maar er zijn genoeg opstapmogelijkheden bij alle windrichtingen.

Schoentjes aan

Voor het wingfoilen op het Oostvoornse Meer is het aan te bevelen schoentjes te dragen omdat er aan de kanten veel stenen en scherpe delen zijn.

Snel diep

Het Oostvoornse Meer is blijkbaar het diepste meer van Nederland en dat is natuurlijk fijn voor wingfoilers.

Matige begroeiing

In de zomer is er matige begroeiing in het water. Dit is voornamelijk aan de kanten dus keer op tijd om hier geen last van hebben.

Mooie windgolven

Je kent het misschien wel. Vanaf 15 knopen of wanneer het hard gewaaid heeft heb je ook op de binnenwateren windgolven. Dat kan genieten zijn! Vanaf 25 knopen wordt het water wilder voor het wingfoilen op het Oostvoornse Meer en is een langere mast geen overbodige luxe.  

Respecteer de gele ballenlijn

Er wordt veel gedoken op het Oostvoornse Meer. Duikers gaan te water voor de steigers en dat deel is dan ook gemarkeerd met een gele ballenlijn. Respecteer dit.

Wingfoilen Oostvoornse Meer

Hopelijk heb je een beter beeld van wingfoilen op het Oostvoornse Meer en ben je nog beter voorbereid. Happy wingfoiling!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *